Wat na ons? Wie zorgt er voor mijn partner, zoon of dochter die psychisch kwetsbaar is, als ik er niet meer ben?

Wie zorgt er voor mijn partner, zoon of dochter die psychisch kwetsbaar is, als ik er niet meer ben? Hoe maak ik nu werk van een netwerk die hen later nabij zal zijn en zal ondersteunen? Wie zal hen helpen bij beslissingen rondom wonen, zorg, vermogen, …? Wie bewaakt hun belangen en wat zijn die belangen precies?

Via een panelgesprek willen we dieper stilstaan bij deze vragen. Een partner en moeder getuigen over hoe zij omgaan met deze bekommernis. Dirk Snauwaert, familietherapeut bij  PZ Onzelievevrouw, duidt het belang om hierover in alle openheid te communiceren. Daarnaast zal Martine De Moor, projectmedewerker bij Similes, enkele mogelijkheden van juridische en financiële regelingen aankaarten. Kortom, stof genoeg voor een boeiend gesprek onder begeleiding van Frank Schaffler.

Na dit panelgesprek is er uiteraard nog de mogelijkheid om na te praten aan de tafels!

Wegens ziekte van Martine De Moor, vervangt Steven Ingelbrecht haar in het panelgesprek. Steven Ingelbrecht is directeur van vzw 4Veld en werkt ook als vrijwilliger bij Similes, waar hij vanuit het project Persoonsgerichte Bewindvoering, in coördinatie van Martine De Moor, bewindvoerder is van een aantal mensen.

ter info alvast de Similes-folder over persoonsgerichte bewindvoering

Scroll naar boven