film ‘Ingewikkeld’

‘Ingewikkeld’ is een film over het unieke levensverhaal van Sven. Het is tegelijk een universeel verhaal over leven met een psychose.

Het is het verhaal van een man die, na jarenlange strijd, een manier heeft ontwikkeld om met zijn psychische aandoening te leven door middel van kunst, verbeeldingskracht en innovatie. Sven is echtgenoot, vader en kunstenaar. Hij worstelt met een bipolaire en schizo-affectieve stoornis waardoor hij lange periodes van zware psychose heeft gekend. Deze film over Sven vertelt het verhaal van een man die, na jarenlange strijd in psychiatrie, erin geslaagd is om een kwalitatief bestaan te leiden en een gezin met kinderen te onderhouden. In de film wordt ook duidelijk welke belangrijke rol zijn gezin daarin speelt.

Regisseuse Marie De Hert hoorde voor het eerst over Sven toen ze nog studeerde aan de filmschool. Svens verhaal intrigeerde haar meteen en sinds hun eerste ontmoeting werkte ze drie jaar om zijn verhaal op de juiste manier te vertellen. De film ‘Ingewikkeld’ wil aantonen dat een psychische aandoening ook een bron van creativiteit en inventiviteit kan bevatten. Het verhaal van Sven was ook de aanleiding voor het boek ‘Ingewikkeld’ van Geerdt Magiels.

Na deze film is er uiteraard weer voluit tijd voor het praatkaffee zelf, een ongedwongen babbel en drankje aan de tafels.

Scroll naar boven