Vakantie beleven

Praatkaffee Psychose De Stem richt zich open en laagdrempelig naar familieleden en andere medebetrokkenen. De avond wordt telkens kort ingeleid met een thema dat mogelijk de tongen al kan helpen losmaken, maar het hoofdprogramma is het praatkaffee zelf: open gesprekken rond de verschillende tafels, waarin alle thema’s en verhalen welkom zijn.

korte inleiding op 30/01 rond ‘Vakantie beleven’

Vakantie beleven, door even op reis of uitstap te gaan, moet rust en ontspanning brengen, maar dat is niet bij iedereen zo eenvoudig. Voor een persoon met een psychische kwetsbaarheid zorgt vakantie soms ook voor stress. Of men vindt niet altijd de weg om daarin eigen keuzes te kunnen maken. Ook betrokken familieleden maken zich vaak zorgen over het verloop van vakantie, reizen of uitstappen.

In de korte inleiding van dit praatkaffee psychose willen we met een panel in gesprek gaan rond dit thema. Hoe ga je om met vakantieplannen? Hoe kunnen we iemand daarin op maat bijstaan of begeleiden? Hoe beleef je een vakantiegevoel met een beperkt budget? Een cliënt, familielid en trajectbegeleider gaan hierover in gesprek met een vrijwilliger en coördinator rond vrijetijdsparticipatie.

Na deze inleiding is er uiteraard weer voluit tijd voor een ongedwongen babbel en drankje aan de tafels.

Scroll naar boven