Psychotische kwetsbaarheid en kinderen

Wat als ons kind – of andere verwante – met een psychotische kwetsbaarheid zelf kinderen heeft? Dit is een vraag die vele betrokkenen, wellicht ook jou, bezig houdt. Hoe ziet hun kindertijd er uit? Welke lasten die andere kinderen niet hebben, ervaren ze? Zijn ze gelukkig? Kunnen ze wel gelukkig zijn? Welke woorden hebben ze om over  hun bijzondere ouder te spreken? Zorgen ze meer? Of net minder? En wat betekent dit voor hun grootouders? Is er hulp of ondersteuning mogelijk?

Voor de hulpverlening zijn dit KOPP-kinderen: kinderen van ouder(s) met een psychiatrische problematiek. Er bestaat specifieke zorg en hulp voor. Ouders kunnen ondersteund worden in hun ouderschap; voor kinderen zijn er specifieke praat- en doegroepen.

De inleiding tot het praatkaffee De Stem van 28 november gaat hierover. Maarten Van Maele en Hans De Baene, begeleiders, en Anja en Faith, moeder en dochter, komen de KOPP-werking voorstellen. We doen dit met hun gloednieuwe kortfilm over die werking en een panelgesprek. Myriam Demeyere van het Mobiel Behandelteam vertelt over de werking met de KOPP-ouders. En zoals zo vaak wordt dit panel geleid door de ons vertrouwde Chris De Nijs.

Na dit panelgesprek is er uiteraard nog voluit de mogelijkheid om na te praten aan de tafels!

Scroll naar boven