“Pssst! Grote weetjes en niet-weetjes over psychische… euh… je weet wel” (Brenda Froyen en Tom Schoonooghe)

Praatkaffee Psychose De Stem richt zich open en laagdrempelig naar familieleden en andere medebetrokkenen. De avond wordt telkens kort ingeleid met een thema dat mogelijk de tongen al kan helpen losmaken, maar het hoofdprogramma is het praatkaffee zelf: open gesprekken rond de verschillende tafels, waarin alle thema’s en verhalen welkom zijn.

gratis – inschrijven is niet nodig

“Pssst! Grote weetjes en niet-weetjes over psychische… euh… je weet wel”

Hoe gaat het met je?
Goed? Dat zeggen de meeste mensen als je vraagt hoe het met ze gaat: ‘goed’, ook al is dat niet zo. Eigenlijk gaat het met heel wat mensen niet goed. 1 op 4 mensen in ons land zit ‘niet lekker in zijn vel’ of heeft zoals ze dat noemen: psychische … euh… je weet wel. Psy wat? Brenda Froyen noemt ze pssst-problemen. Pssst. Dat zeg je wanneer je iemand iets wil zeggen waarvan je niet wil dat anderen het horen. Dat is bij psychische problemen vaak zo. Daar durven we niet over te praten.

In het boek “Pssst! Grote weetjes en niet-weetjes over psychische… euh… je weet wel” van Brenda Froyen en illustrator Tom Schoonooghe, durven ze dat samen wel. In dit boek vertellen ze alles wat we erover weten. Maar er is ook ontzettend veel dat we er nog niet over weten. Dit is dus een weetjes én een niet-weetjesboek. Weten wat je niet weet, kan je soms ook helpen iets beter te begrijpen.

In de inleiding van ons praatkaffee psychose op dinsdagavond 28/9 laten we Brenda Froyen hierover vertellen, terwijl Tom Schoonooghe dit toelicht met live tekeningen.

Auteur Brenda Froyen is lector taal in de lerarenopleiding, oprichter van psychosenet.be en auteur van onder meer ‘Kortsluiting in mijn hoofd’. Tom Schoonooghe schildert, tekent en illustreert kinderboeken, die wereldwijd worden uitgegeven.

Na deze inleiding is er uiteraard weer voluit tijd voor een ongedwongen babbel en drankje aan de tafels.

Scroll naar boven