In gesprek met prof. Stijn Vanheule over zijn boek: “Waarom een psychose niet zo gek is”

Praatkaffee Psychose De Stem richt zich open en laagdrempelig naar familieleden en andere medebetrokkenen. De avond wordt telkens kort ingeleid met een thema dat mogelijk de tongen al kan helpen losmaken, maar het hoofdprogramma is het praatkaffee zelf: open gesprekken rond de verschillende tafels, waarin alle thema’s en verhalen welkom zijn.

gratis – inschrijven is niet nodig

in gesprek met prof. Stijn Vanheule over zijn boek:
“Waarom een psychose niet zo gek is”

In een psychose staat de wereld op zijn kop: onhoorbare stemmen fluisteren verwarrende boodschappen, de realiteit gedraagt zich vreemd, en anderen lijken doordrongen van duistere bedoelingen. Lastig, zowel voor wie het zelf meemaakt als voor betrokkenen. Maar wat is een psychose nu echt? En hoe kunnen we er beter mee omgaan?

In zijn boek ‘Waarom een psychose niet zo gek is” staat Stijn Vanheule stil bij de leefwereld van personen met wanen, hallucinaties en andere bevreemdende ervaringen. Aan de hand van vele voorbeelden, inspirerende films en kunst, en getuigenissen uit de eerste hand onderzoekt hij vragen als: Wat lokt psychoses uit? Waarom voelt de wereld meestal gewoon aan? Wat kunnen we leren van koppige creatievelingen die hun problematiek te boven kwamen? En tot slot: hoe helpen we iemand uit een psychotische crisis? 

Tijdens deze editie van het praatkaffee gaan enkele betrokken het gesprek aan met Stijn en stellen ze zich samen met hem dezelfde vragen die ook in het boek uitgebreid aan bod komen: ongetwijfeld een inspirerende ontmoeting.

Deze editie van De Stem, praatkaffee psychose, gaat zoals gebruikelijk door in de bovenzalen van De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, 8020 Oostkamp, om 18u30. Hoewel in de eerste plaats bedoeld voor familieleden en vrienden van mensen met een psychotische kwetsbaarheid staat deze lezing open voor alle geïnteresseerden. De toegang is gratis.

Scroll naar boven