… en wat met broers en zussen… (prof. dr. Peter Rober)

peter rober

Peter Rober komt spreken over de situatie van broers en zussen van een mens met een psychotisch lijden.
Wat is de impact op het leven van die broers en zussen? Wat zijn hun angsten en hoop, hoe kunnen ze zich al dan niet concreet inzetten? Welke gevolgen heeft het psychotisch lijden op hun band met die broer of zus?
Tot wat verplicht die band hen? Hoe kunnen broers en zussen omgaan met hun ziek gezinslid zonder zichzelf tekort te doen?

Peter zal dit onderwerp niet zozeer benaderen vanuit de psychotische invalshoek. Peter werkt vooral met families waarin zich een probleem voordoet. Een probleem dat gevolgen heeft voor de manier waarop gezinsleden met elkaar omgaan. Via zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van Open Dialogue (met o.a. de Finse therapeut Jaakko Seikkula) is Peter bijzonder begaan met het laten weerklinken van ieders stem.

Peter Rober is klinisch psycholoog en gezinstherapeut, werkzaam in Context – Centrum voor Relatie- en Gezinstherapie van het UPC KU Leuven. Verder is hij als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Hij is auteur van de boeken Samen in therapie (Acco, 2002) en Gezinstherapie in Praktijk (Acco, 2012). Hij schreef ook de verhalenbundel De Naakte Therapeut (Acco, 2012).

Scroll naar boven