Jeroen Zwaal en Aukje Kerkhof over ‘de verwarde man’

Praatkaffee Psychose De Stem richt zich open en laagdrempelig naar familieleden en andere medebetrokkenen. De avond wordt telkens kort ingeleid met een thema dat mogelijk de tongen al kan helpen losmaken, maar het hoofdprogramma is het praatkaffee zelf: open gesprekken rond de verschillende tafels, waarin alle thema’s en verhalen welkom zijn.

Jeroen Zwaal en Aukje Kerkhof
over ‘de verwarde man’

Aukje Kerkhof en Jeroen Zwaal (Nederland) kwamen elkaar in IJsland voor het eerst tegen in 2006 en sindsdien zijn ze samen. Ruim 13 jaar verder hebben ze samen een dochter van 11. Ogenschijnlijk een normaal blij en gelukkig gezinnetje. Toch is er veel gebeurd in die jaren na 2006, maar ook al lang daarvoor.

In 2011 kreeg Jeroen zijn vijfde en laatste psychose. Dat was een heftige ontregelende crisis die veel impact had. Ondanks deze ontwrichting komen ze de tijd samen goed door, ieder met eigen talenten, kracht en passie, maar ook dankzij hun beider creativiteit en humor. Ook werk speelt daarin een belangrijke rol. Aukje is theatermaker en zangeres en Jeroen ruilde zijn hulpverlenersrol in voor die van ervaringsdeskundige.

In het verwerken van de gebeurtenissen van 2011 vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Uit wat voor familiesysteem komt Jeroen? Wat gebeurde er in Aukjes gezin van herkomst waardoor er jaren later nog zoveel angst is? 

Graag nemen Aukje en Jeroen de aanwezigen mee op deze onstuimige reis waar veel gebeurtenissen steeds uitkomen op hetzelfde antwoord: “Elkaar graag zien in liefde en vertrouwen. En waar dat niet lukt beter leren kijken naar onszelf én onze omgeving.”

Na deze inleiding is er uiteraard weer voluit tijd voor een ongedwongen babbel en drankje aan de tafels.

 

extra: diezelfde dag organiseren Jeroen Zwaal en Aukje Kerkhof
ook een Virtual Reality-workshop over ‘de verwarde man’

Met de Virtual Reality workshop krijgen de deelnemers aan de hand van een getekende virtuele vertelling een inkijkje in het leven van Aukje en Jeroen, in de periode dat Jeroen ontregelt. Op een interactieve manier kruip je even in het hoofd van Jeroen, waarbij duidelijk wordt dat de scheidingslijn tussen normaal en verward gedrag vaak moeilijk is om te maken.

De Virtual Reality-workshop gaat 2x door op dinsdag 26/11/2019:

Plaatsen voor deze Virtual Reality-workshop zijn erg beperkt. Inschrijving is pas definitief na bevestiging en betaling.

’s Avonds brengen Jeroen Zwaal en Aukje Kerkhof hun verhaal ook in het praatkaffee psychose De Stem (gratis), maar dan korter en zonder Virtual Reality.

Scroll naar boven