Wat als psychisch lijden ondraaglijk wordt?

 

Praatkaffee Psychose De Stem richt zich open en laagdrempelig naar familieleden en andere medebetrokkenen. De avond wordt telkens kort ingeleid met een thema dat mogelijk de tongen al kan helpen losmaken, maar het hoofdprogramma is het praatkaffee zelf: open gesprekken rond de verschillende tafels, waarin alle thema’s en verhalen welkom zijn.

gratis – inschrijven is niet nodig

Wat als psychisch lijden ondraaglijk wordt?

voorstelling van ‘Reakiro’
door dr. Lieve Lemey, Eva Depoortere en Joost Vanhaecke

Reakiro is er voor mensen die ten gevolge van ondraaglijk psychisch lijden worstelen met levenszinvragen of een aanhoudend verlangen hebben om op deze manier niet verder te leven.
Vanuit een open en zorgzame basishouding is het team van Reakiro met respect aanwezig.
De ruimte die ontstaat vanuit openheid voor euthanasie wordt ten volle benut om zowel het perspectief van het willen sterven als het perspectief van het leven te verkennen.

In Reakiro West-Vlaanderen kan je terecht als inwoner van de provincie of indien je woonachtig bent buiten West-Vlaanderen en in behandeling bent in één van de psychiatrische ziekenhuizen van West-Vlaanderen.

Het delen van ervaringen rond dit delicate thema vormt de focus van dit Praatkaffee. Nadien kunnen we, zoals gebruikelijk, napraten met een drankje aan de tafels.

PraatkaffeePsychose_Flyer_20230131

Scroll naar boven