Spreken over geld, altijd lastig

Tijdens de avond van De Stem op dinsdag 30 januari 2024 zetten we geld centraal. Of beter gezegd: hoe kunnen we omgaan met de zorgen die we vaak maken over het besteden van geld? 

Bij veel mensen met een psychotisch lijden is omgaan met geld niet evident. Vaak is het inkomen te klein, is er gewoon te weinig geld beschikbaar om makkelijk te kunnen leven. Tijdens dit panelgesprek gaan we niet in op mogelijkheden om het inkomen te vergroten. 

Wel gaan we in gesprek met mensen die vanuit verschillende perspectieven te maken hebben met het besteden van geld. Een persoon met psychotische ervaringen zal spreken over zijn strijd: was het moeilijk om binnen budget te blijven? Waren er mensen rondom hem bezorgd en hoe ging hij om met die bezorgdheid? Hoe is alles in orde kunnen komen? 

Een moeder zal vertellen hoe het voor haar was om te proberen de financiële situatie van 2 van haar kinderen goed geregeld te krijgen. Uiteindelijk werd ze bewindvoerder. 

Er nemen ook 2 professionals deel aan het gesprek. Een experte in bewindvoering zal haar kant van de problematiek duiden. Een OCMW-medewerkster zal vertellen over haar ervaringen. Hoe kan zij mensen vrijwillig begeleiden in het beter omgaan met geld? 

We gaan met die 4 mensen in gesprek; er is ruimte voor vragen. En na afloop van het panel kan het gesprek verder gezet worden aan de tafels. 

Locatie: De Valkaart, A. Rodenbachstraat 41, 8020 Oostkamp

Tijdstip en planning:

  • 18:30: deuren open
  • 19:00: start praatkaffee

Deelname: gratis – inschrijven is niet nodig

Praatkaffee Psychose De Stem richt zich open en laagdrempelig naar familieleden en andere medebetrokkenen. De avond wordt telkens kort ingeleid met een thema dat mogelijk de tongen al kan helpen losmaken, maar het hoofdprogramma is het praatkaffee zelf: open gesprekken rond de verschillende tafels, waarin alle thema’s en verhalen welkom zijn.

Volgende data:

  • dinsdag 26 maart 2024
  • dinsdag 28 mei 2024
  • dinsdag 24 september 2024
  • dinsdag 26 november 2024
Scroll naar boven